Ηλεκτροκίνηση: Χαμηλό Κόστος Συντήρησης [3/5]

Όταν συζητάμε για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και τα αποτελέσματα που πρόκειται να φέρει τα επόμενα χρόνια στον πλανήτη, σκεφτόμαστε τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, την αθόρυβη λειτουργία και το χαμηλό κόστος λειτουργίας. Υπάρχει όμως ένα αρκετά σημαντικό όφελος που συχνά μας διαφεύγει, και αυτό είναι το χαμηλό κόστος συντήρησης.

Τα παραδοσιακά πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα οχήματα λειτουργούν με λάδια, φίλτρα, μπουζί και πολλά αλλά αναλώσιμα υλικά. Έτσι κατά την διάρκεια του service των οχημάτων με θερμικό κινητήρα, το κόστος είναι αυξημένο εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων  σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα. Στα ηλεκτρικά οχήματα όλα αυτά δεν αποτελούν επιπλέον έξοδο, καθώς δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οχήματος. Συνεπώς, με πολύ λιγότερο κόστος, εξασφαλίζετε την συντήρηση του οχήματος σας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύετε το περιβάλλον από ρύπους και καυσαέρια.

Τα μηχανήματα έργου και ο αστικός εξοπλισμός των Δήμων και των Περιφερειών, λόγω των δύσκολων εργασιών που εκτελούν, απαιτούν συχνά την αντικατάσταση και την συντήρηση των εξαρτημάτων τους, με πολύ πιο αυξημένο κόστος, λόγω της σύνθετης κατασκευής τους. Με την επιλογή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, το κόστος και ο χρόνος της συντήρησης μειώνεται και έτσι οι εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Ηλεκτρικός Κλαδοθρυμματιστής

Ηλεκτρικός τροχοφόρος φορτωτής

Ηλεκτρικό σάρωθρο

Ηλεκτρικό Dumper