Ηλεκτροκίνηση: Αθόρυβη Λειτουργία [2/5]

Ένα από τα προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν τα συνεργεία των Δήμων και των εργολάβων κατά την διάρκεια των εργασιών στα κέντρα των πόλεων αλλά και στα εργοτάξια είναι η ηχορύπανση που προκαλούν τα μηχανήματα έργου.

Τα κέντρα των πόλεων είναι κατά κανόνα πολυσύχναστες περιοχές όπου οι πολίτες κατοικούν, εργάζονται, φοιτούν ή εκτελούν άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες για να ολοκληρωθούν προαπαιτούν ένα ήσυχο περιβάλλον. Αυτή την ανάγκη καλούνται να καλύψουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τα παραδοσιακά οχήματα, διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, και καθώς η θερμική ενέργεια μετατρέπεται σε μηχανική, προκαλείται θόρυβος. Εν αντιθέσει, τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν ένα σύστημα κινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία, που δεν προκαλεί καθόλου εκπομπές θορύβου, καθιστώντας τα σχεδόν αθόρυβα και ικανά να εργαστούν κατά την διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας, χωρίς να ενοχλούν τους πολίτες. Τέλος, οι νέες καινοτομίες, τα καθιστούν ικανά να εργάζονται ως και για 8 συνεχόμενες ώρες, καθιστώντας τα ισάξιες εναλλακτικές επιλογές των μηχανημάτων με θερμικό κινητήρα.

Έτσι, η επιλογή ηλεκτρικών οχημάτων όπως σάρωθρα, χωματουργικά ή οχήματα πολλαπλών χρήσεων από τους Δήμους, είναι ένα μέσο που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών των πόλεων και των αστικών κέντρων καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να διαταράσσεται η ζωή των πολιτών.

Ηλεκτρικό όχημα pick up

 

Ηλεκτρικό dumper

Ηλεκτρικό Telehandler