Ηλεκτροκίνηση: Χαμηλό Κόστος Κατανάλωσης [4/5]

Η ραγδαία άνοδος στις τιμές των καυσίμων οδηγεί καθημερινά αρκετούς πολίτες να στραφούν προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Ακόμα και οι Δήμοι ή οι επιχειρήσεις που πρέπει να στελεχώσουν τους στόλους τους με νέα μηχανήματα έργων, πλέον κινούνται προς ηλεκτροκίνητες επιλογές. 

Μπορεί το κόστος της αγοράς ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος να είναι περισσότερο από την αγορά της αντίστοιχης πετρελαιοκίνητης έκδοσης, όμως δεν παύει να αποτελεί μία έξυπνη επιλογή, που σίγουρα θα ανταμείψει οικονομικά στο μέλλον. Η τιμή του ρεύματος είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή της βενζίνης ή του πετρελαίου, γεγονός το οποίο μπορεί να αποσβέσει το επιπλέον κόστος της τιμής τους ηλεκτρικού, σε λιγότερο από 7 χρόνια. 

Ακόμα, υπάρχουν εκατοντάδες σημεία φόρτισης στην Ελλάδα, με πολλά από αυτά να είναι δημόσια, όπου οι οδηγοί μπορούν να εφοδιάζουν τα οχήματα τους, σε πολύ πιο οικονομικές τιμές ή και δωρεάν. Επιπροσθέτως, ακόμα ένα προτέρημα των ηλεκτροκίνητων, είναι πως εξαιτίας των μηδενικών ρύπων, δεν υπάρχει επιβάρυνση τελών κυκλοφορίας.  

Εν κατακλείδι, το χαμηλό κόστος κατανάλωσης είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί Δήμους και Περιφέρειες στην απόκτηση ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων, όπως σάρωθρα, οχήματα πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμό καθαριότητας ή χωματουργικά μηχανήματα.

Ηλεκτρικό μηχάνημα οδοκαθαρισμού

Ηλεκτρικό σάρωθρο πεζού χειριστή

Ηλεκτρικός οδοστρωτήρας

Ηλεκτρικό Roller

Ηλεκτρικός φορτωτής

Ηλεκτρικός φορτωτής