text

5 Σημαντικά Βήματα για την Συντήρηση του Αλατοδιανομέα μετά τον Χειμώνα

Οι αλατοδιανομείς αποτελούν απαραίτητο μέρος του εξοπλισμού για τη συντήρηση του οδικού δικτύου το χειμώνα. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου, οι αλατοδιανομείς πρέπει να συντηρούνται διεξοδικά για να διασφαλιστεί η μακροζωία και η απόδοσή τους για την επόμενη σαιζόν. Σε αυτό το κείμενο εξηγούμε λεπτομερώς ποια βήματα πρέπει να γίνουν για την σωστή συντήρηση και αποθήκευση για την αποφυγή ζημιών και δυσλειτουργιών.

5 Βήματα συντήρησης του αλατοδιανομέα

1. Καθαρισμός του εναπομείναντος υλικού διασκορπισμού

Είναι απαραίτητο να αδειάσετε όλο το υλικό από τον αλατοδιανομέα και να ξεπλύνετε καλά και τα δύο δοχεία (τόσο για το ξηρό όσο και για το υγρό υλικό) με καθαρό νερό. Όλα τα εξωτερικά μέρη του αλατοδιανομέα που είναι βρώμικα ή έχουν έρθει σε επαφή με αλάτι πρέπει επίσης να πλυθούν καλά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αντλία του υγρού παράγοντα, η οποία πρέπει να καθαριστεί τόσο καλά ώστε να ρέει καθαρό νερό μέσα από το σύστημα κατά τη διάρκεια του πλυσίματος (αρκεί να γεμίσει το δοχείο μέχρι το ένα τέταρτο). Για να αποφευχθεί η καταστροφή της αντλίας κατά το πάγωμα, πρέπει να συμπληρώνεται αντιψυκτικό στην αντλία. Επίσης, το κύριο φίλτρο του συστήματος διασποράς υγρών πρέπει να ξεπλένεται με καθαρό νερό.

text

2. Έλεγχος του υδραυλικού συστήματος

Είναι απαραίτητο να ελεγχθεί ολόκληρο το υδραυλικό σύστημα του αλατοδιανομέα. Εάν υπάρχει διαρροή λαδιού, π.χ. λόγω βλάβης του υδραυλικού σωλήνα, πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.

3. Έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης

Ελέγξτε σχολαστικά όλα τα καλώδια και τις πρίζες στο σώμα του αλατοδιανομέα και επισκευάστε τυχόν ζημιές. Εάν οι σύνδεσμοι είναι διαβρωμένοι, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η αιτία της διάβρωσης και να γίνει καθαρισμός του διαβρωμένου στοιχείου. Συνιστάται η χρήση σπρέι ηλεκτρικών επαφών και στη συνέχεια η κατάλληλη προστασία του στοιχείου από περαιτέρω διάβρωση.

4. Προστασία της επιφάνειας

Αφού πλύνετε και στεγνώσετε καλά τον εξοπλισμό, πραγματοποιήστε επιθεώρηση ολόκληρου του αλατοδιανομέα και εντοπίστε τα σημεία στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές, δηλαδή ζημιές στην προστασία της επιφάνειας. Αφαιρέστε τη σκουριά με το χέρι ή με μηχάνημα (ανάλογα με τη θέση) και τρίψτε τις γύρω περιοχές. Φυσικά, εάν η περιοχή είναι μεγαλύτερη, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παραπάνω εργασίες με μηχάνημα αμμοβολής. Στη συνέχεια, η επιφάνεια πρέπει να βαφτεί με αστάρι και να στεγνώσει για έως και 5 ώρες (ανάλογα με τις συνθήκες), έπειτα εφαρμόζεται βερνίκι πολυουρεθάνης κατάλληλου χρώματος. Τα υδραυλικά εξαρτήματα, δηλαδή οι σύνδεσμοι και ο υδραυλικός κινητήρας, πρέπει να πλυθούν καλά και να συντηρηθούν με ένα στρώμα κεριού.

5. Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τον αλατοδιανομέα σε κατάλληλο χώρο, κατά προτίμηση προστατευμένο από εξωτερικές επιδράσεις και κακές καιρικές συνθήκες. Αφαιρέστε τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, δηλαδή τις μονάδες ελέγχου του αλατοδιανομέα από την καμπίνα, αποθηκεύστε τα κατάλληλα σε ξηρό μέρος και τοποθετήστε ετικέτες, ώστε να μην μπερδευτούν.

Για να διασφαλιστεί η μακροχρόνια και αποτελεσματική χρήση του αλατοδιανομέα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε ορισμένα βήματα και μετά από κάθε χρήση. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε σχολαστικά όλα τα μέρη, να ελέγχετε το υδραυλικό και το ηλεκτρικό σύστημα και να αφαιρείτε τυχόν ζημιές από την επιφάνεια. Αφού προετοιμαστεί ο αλατοδιανομέας για αποθήκευση, πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος και να αποσυναρμολογείται η μονάδα ελέγχου. Με τη σωστή συντήρηση και αποθήκευση, ο αλατοδιανομέας θα είναι έτοιμος για χρήση την επόμενη σαιζόν.