articulated-wheel-loader-g1200-bucket-loaders

Tobroco-Giant: τελειοποιώντας τον μικρό τετράτροχο φορτωτή

Τα πρακτικά μικρά έγιναν ακόμη εξυπνότερα

Η Tobroco-Giant ανταποκρίνεται  στις απαιτήσεις των πελατών της για συνεχή εξέλιξη των προϊόντων της αναβαθμίζοντας τα μικρότερα μοντέλα τετράτροχων φορτωτών G1100 και G1200, καθώς και τις TELE (τηλεσκοπικός βραχίονας) εκδόσεις της, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την γενικότερη βελτίωση σε όλα τα σημεία, τα νέα μοντέλα έρχονται με νέες επιλογές εξοπλισμού για καλύτερη προσαρμογή σε κάθε ανάγκη.

Η οικογένεια των μικρότερων φορτωτών της Tobroco-Giant έγινε δημοφιλής στον τομέα της Διαχείρισης Πρασίνου και άλλων κατασκευαστικών και εκσκαφικών εργασιών και από την πρώτη παρουσίαση της στην αγορά. Σε περιόδους έλλειψης εκπαιδευμένων χειριστών που συνδυάζεται με αυξημένο όγκο εργασίας και όλα πιο απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, η ύπαρξη ενός ευέλικτου μηχανήματος είναι κρίσιμης σημασίας. Πολύ σημαντική επίσης είναι και η εξασφάλιση των καλών συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Εργασίες όπως η παράδοση υλικών στο εργοτάξιο, η μεταφορά μικρών φορτίων, ή εκσκαφές μικρής κλίμακας που γίνονται εδώ και χρόνια με το χέρι μπορούν πλέον να ανατίθενται σε ευέλικτα μηχανήματα όπως τα G1100 και G1200. Αυτοί οι φορτωτές είναι αρκετά συμπαγείς για να εργάζονται σε περιορισμένο χώρο, μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε διάφορα σημεία των πόλεων και ταυτόχρονα είναι ασυμβίβαστα δυνατοί.

text

Μικρό βάρος – μεγάλη ευελιξία

Τα G1100 και G1200 ζυγίζουν 1.100 κιλά, ενώ τα μοντέλα των αντίστοιχων εκδόσεων TELE (τηλεσκοπικός βραχίονας) είναι μόλις 100 κιλά βαρύτερα. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για μεταφορά μέσω κοινών τρέιλερ που χρησιμοποιούνται με τα κοινά αυτοκίνητα. Η τοποθέτηση στο ρυμουλκό γίνεται εύκολα και γρήγορα. Παρόλα αυτά, αυτοί οι μικροί “γίγαντες μυρμήγκια” είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος τους, ενώ οι εκδόσεις TELE μπορούν να ανυψώσουν έως και 750 κιλά.

Οι μικροί φορτωτές κινούνται από τέσσερις ισχυρούς τροχούς “Poclain”, οι οποίοι παρέχουν υψηλά επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Το σύστημα υδροστατικής τετρακίνησης που προέρχεται από τον χώρο της αυτοκίνησης εξασφαλίζει ότι οι φορτωτές είναι άνετοι στην οδήγηση και εύκολα ελεγχόμενοι. Τέλος, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό ολίσθησης διασφαλίζει ότι οι τέσσερις τροχοί παραμένουν στο έδαφος σε κάθε περίπτωση.

Το κλειδί όμως στην ευελιξία  βρίσκεται στην διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. H Τobroco-Giant διαθέτει μια ομάδα μηχανικών που ειδικεύονται στην ανάπτυξη νέων εξαρτημάτων για τα παραπάνω μοντέλα, αλλά και στην βελτίωση των υπαρχόντων. Είτε πρόκειται για σάρωθρο, για εκριζωτή δέντρων, ή για κουβά χώματος, όλα τα εξαρτήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μικρότερα μοντέλα με γνώμονα την μέγιστη απόδοση.

text

Σημεία βελτίωσης

Αν και ο σχεδιασμός των μηχανημάτων δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά, οι τεχνικές βελτιώσεις είναι σημαντικές. Οι κινητήρες 20 ίππων για το G1100 και 25 ίππων για το G1200 είναι σύμφωνοι με τα διεθνή πρότυπα εκπομπής ρύπων Stage V. Επίσης, έχουν προστεθεί προστατευτικές πλάκες εμπρός και στο κάτω μέρος για να απορροφήσουν χτυπήματα από κλαδιά, βράχους, κλπ.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση την μεταφοράς και ανύψωσης των μηχανημάτων, έχουν προστεθεί και κρίκοι ανύψωσης. Αυτή η προσθήκη καθιστά πλέον δυνατή και την ανύψωση πάνω από κάποιον τοίχο, ή άλλα παρόμοια εμπόδια. Τέλος, το μηχάνημα μπορεί να εφοδιαστεί με στενότερους λασπωτήρες πλάτους 87.5 εκατοστών, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία κίνησης.

text

Νέες επιλογές για ειδικότερη προσαρμογή

Τα νέα μοντέλα G1100 και G1200 (και TELE) φέρνουν και ακόμη περισσότερες επιλογές για ατομική προσαρμογή στις ειδικές ανάγκες του κάθε συνεργείου ή ομάδας εργασίας. Για παράδειγμα, υπάρχει πλέον η επιλογή του μηχανικά αναρτώμενου καθίσματος με ζώνη ασφαλείας, υποβραχιόνιο, και ανατομική πλάτη. Επίσης υπάρχει συσκευή ασφάλισης μεταφοράς με βραχίωνα μπλοκαρίσματος και προστασία ρήξης των εύκαμπτων σωληνώσεων. Τέλος, μπορεί να γίνει και παραγγελία των μηχανημάτων με προδιαγραφές δρόμου.

Αποκλειστικά για τα G1200 και G1200 TELE, υπάρχουν και ακόμη δυο επιλογές που αφορούν τον μηχανισμό οδήγησης. Η πρώτη είναι για μεγαλύτερες ταχύτητες έως 19 χ/ω, για γρήγορες μετακινήσεις. Η δεύτερη είναι η επιλογή “heavy duty”, που προσφέρει 45% μεγαλύτερη δύναμη έλξης.

text

Πολλά επιχειρήματα για τους “μικρούς γίγαντες”

Οι προσθήκες και βελτιώσεις στα νέα μοντέλα της Tobroco-Giant προσθέτουν ακόμη περισσότερους λόγους για την επιλογή τους από συνεργεία δήμων και περιφερειών, καθώς επίσης και από στρατιωτικές μονάδες που χρειάζονται μηχανική βοήθεια σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Τα G1100 και G1200 είναι ιδανικά για κατασκευές, αρχιτεκτονική τοπίου, διαμόρφωση κήπων, ισοπέδωση εδάφους, μεταφορά φορτίων, μεταφορτώσεις, εκσκαφές, και απομάκρυνση μπάζων. Επιπλέον, οι εκδόσεις TELE μπορούν να πραγματοποιήσουν εργασίες σε μεγάλο ύψος. Λόγω του μικρού τους βάρους, αυτοί οι μικροί γίγαντες εξυπηρετούν χωρίς να καταστρέφουν την επιφάνεια, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε σημεία χαμηλής προσβασιμότητας όπως εντός κτηρίων, σε εσωτερικές αυλές, κλπ.