lynx-charge-1

Lynx Charge – Ηλεκτρικό σάρωθρο από την Rasco

Το LYNX Charge είναι ένα 100% ηλεκτρικό σάρωθρο το οποίο αποτελεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Rasco που χαρακτηρίζεται από βιωσιμότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Μετά από δύο χρόνια εντατικών δοκιμών και βελτιστοποιήσεων, το LYNX εισέρχεται στην αγορά ως ένα ηλεκτροκίνητο σάρωθρο χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε λειτουργία και σχεδιασμό.

Ο λόγος που τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα σάρωθρα θεωρούνται πλέον ιδανικά για συνεργεία καθαρισμού Δήμων και Περιφερειών είναι ότι δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον με έντονο θόρυβο και ρυπογόνα καυσαέρια, κάτι που αποτελεί έντονο πρόβλημα ιδιαίτερα για οχήματα που κινούνται με χαμηλή ταχύτητα δίπλα σε πεζοδρόμους. Η χρήση ηλεκτρικών σαρώθρων από Στρατιωτικές μονάδες είναι επίσης πλεονεκτική γιατί μειώνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης σε σχέση με συμβατικά σάρωθρα.

To LYNX Charge είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο σάρωθρο που υπόσχεται μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για την αδιάκοπη και απρόσκοπτη λειτουργία καθ’ όλη την διάρκεια της βάρδιας των συνεργείων καθαρισμού. Η αυτονομία των 8 ωρών εξασφαλίζεται χάρη στην μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου, στα 72.5 kWh, που είναι και η μεγαλύτερη στην κατηγορία, καθώς επίσης και στην αποδοτικότητα του συστήματος ενέργειας που λειτουργεί με τις ελάχιστες απώλειες.

text

Η φόρτιση από 0% σε 100%  γίνεται μέσα σε 4 ώρες, οπότε το LYNX Charge μπορεί να δουλέψει για δύο ολόκληρες βάρδιες με μια ενδιάμεση φόρτιση, και να είναι πλήρως φορτισμένο και έτοιμο για τις εργασίες της επόμενης ημέρας.

Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει τα 55 kW (74 hp), προσφέροντας άπλετη ροπή για κίνηση σε ανηφόρες με μεγάλη κλίση, ενώ μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 50 χλμ/ώρα, επιτρέποντας ταχεία μετάβαση από το ένα σημείο καθαρισμού στο επόμενο. Το σύστημα αναρρόφησης υποστηρίζεται από μια τουρμπίνα 11.5 kW, ενώ τα υδραυλικά υποσυστήματα κινούνται από έναν ξεχωριστό κινητήρα ισχύος 18.5 kW.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του συστήματος καθαρισμού, το LYNX Charge διαθέτει κύρια δεξαμενή φρέσκου νερού χωρητικότητας 230 λίτρων, δευτερεύουσα δεξαμενή ανακυκλωμένου νερού 170 λίτρων, ενώ μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά σε ταχύτητες έως και 12 χλμ/ώρα. Η διάμετρος κάλυψης καθαρισμού είναι 2800 χιλιοστά με δύο βούρτσες ή 3200 χιλιοστά με τρεις, ενώ η ικανότητα αναρρόφησης και στις δύο περιπτώσεις είναι 9000 m3/ώρα. To LYNX Charge διαθέτει επίσης ενσωματωμένη χειροκίνητη σκούπα και πιεστικό νερού για απόλυτη ευελιξία στον καθαρισμό οδών.

text

Τέλος, ο χειρισμός του LYNX Charge είναι μια εύκολη και ευχάριστη υπόθεση, καθώς η Rasco έχει τοποθετήσει εργονομικά τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους μοχλούς, έχει προσφέρει μέγιστη ορατότητα, και έχει ενσωματώσει πολλές λειτουργίες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες στην οθόνη αφής 7 ιντσών που βρίσκεται στο πάνω μέρος της καμπίνας. Όλα αυτά συντελούν στην αποφυγή επαναληπτικών κινήσεων και κακής στάσης για τον χειριστή.