img-6387-1

Το ιδανικό εκχιονιστικό για δήμους

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη πυκνή χιονόπτωση στην Αττική απέδειξαν πως οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να βασιστούν σε χαμηλής αποτελεσματικότητας λύσεις όπως την ρίψη αλατιού με τον αλατοδιανομέα. Επιπλέον, η πολυήμερη ταλαιπωρία πολλών περιοχών υπενθύμισε πως η χρήση μεγάλων εκχιονιστικών οχημάτων δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένη σε μεγάλες λεωφόρους, αφού δεν μπορούν να βοηθήσουν στα στενά των πόλεων, πάρκα, πλατείες, και πεζοδρόμια.

Η αντιμετώπιση χιονοθύελλας απαιτεί εργαλεία αξιόπιστα και εύκολα στην χρήση. Για δήμους που αναζητούν έναν τρόπο να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία του οδικού δικτύου, κάτι απλό, προσαρμόσιμο, και εύκολο στην μεταφορά και χρήση είναι πολύ προτιμότερο από μια πολύπλοκη επαγγελματική λύση που μπορεί να παρέχει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που χρειάζεται ένα συνεργείο εκχιονισμού, και η οποία κοστίζει πολλαπλάσια. Η λεπίδα εκχιονισμού BOSS HTX σχεδιάστηκε για να καλύψει της ανάγκες αυτής ακριβώς της κατηγορίας, και υπόσχεται απροβλημάτιστη λειτουργία για πολλά χρόνια.

text

Το BOSS HTX είναι μια εκχιονιστική λεπίδα που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε όχημα όπως οχήματα Pick-up, και χάριν στον ειδικό σχεδιασμό του καθώς επίσης και την επιφάνεια χαμηλής τριβής, μπορεί να απομακρύνει μεγάλες ποσότητες χιονιού χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ιπποδύναμης από το φέρον όχημα. Επιπλέον, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στην κατανάλωση καυσίμου, που είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τον δημοτικό προϋπολογισμό.

text

Τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν το BOSS HTX ιδανικό για την προαναφερθείσα χρήση είναι τα εξής:

Βάρος λεπίδας

Το συνολικό βάρος της λεπίδας εκχιονισμού πολυαιθυλενίου BOSS HTX ανέρχεται σε 166.5 κιλά, κάτι που την κάνει κατάλληλη για χρήση ακόμη και από ελαφρύτερα οχήματα. Αν όμως οι ανάγκες σας απαιτούν την χρήση πιο ανθεκτικού υλικού, όπως το σίδερο ή το ανοξείδωτο ατσάλι, η λεπίδα παραμένει μια από της ελαφρύτερες της αγοράς σε αυτή την κατηγορία μεγέθους.

text

Εύκολη τοποθέτηση λεπίδας

Οι λεπίδες της Boss διαθέτουν σύστημα εύκολης προσαρμογής στο όχημα με το οποίο δεν απαιτείται καμία χειροκίνητη εργασία ούτε κάποιο γερανοφόρο για την τοποθέτηση της λεπίδας.

Συνδυαστική λειτουργεία με αλατοδιανομέα SPHE

O μικρός σε μέγεθος αλατοδιανομέας SPHE μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ίδιο όχημα που φέρει την λεπίδα εκχιονισμού ΗΤΧ, για μια συνδυαστική δράση απομάκρυνσης του χιονιού και ρίψης άλατος για την διάλυση του πάγου. Ο συνδυασμός των δύο επιτρέπει στα συνεργεία των δήμων να καθαρίσουν ακόμη και δυσπρόσιτα σημεία με ένα πέρασμα.

text

Ο SPHE είναι μικρός και ελαφρύς αλατοδιανομέας σχεδιασμένος για προσαρμογή σε αγροτικά οχήματα (pickup), ενώ η τοποθέτηση επί του οχήματος είναι εύκολη καθώς δεν απαιτεί την χρήση γερανού. Παρά το μικρό του μέγεθος όμως, διαθέτει ισχυρό σύστημα δόνησης και στιβαρή κατασκευή που εγγυώνται αποτελεσματικότητα και αντοχή στον χρόνο.

text

Τα όσα συνέβησαν στα πλαίσια της κακοκαιρίας “Ελπίδα” μπορεί να μοιάζουν εξαίρεση στον γενικό κανόνα του μαλακού Ελληνικού χειμώνα, όμως η κλιματική αλλαγή και τα επαναλαμβανόμενα και αυξανόμενα σε συχνότητα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφήνουν περιθώρια για ολιγωρία. Οι δήμοι και τα συνεργεία τους θα πρέπει να εξοπλιστούν με όλα τα μέσα που θα εξασφαλίσουν ταχεία και αποτελεσματική επέμβαση σε περιπτώσεις ακραίας χιονόπτωσης, και ο ΗΤΧ της BOSS Snowplow μοιάζει με την ιδανική επιλογή για αυτό τον σκοπό.