img-5612

Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών μας με δήμους που θωρακίζουν τις υποδομές τους, η εταιρία μας προμήθευσε τον Δήμο Δέλτα, της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης με τέσσερα οχήματα 4Χ4, πολλαπλών χρήσεων.

Τα τέσσερα αυτοκίνητα 4Χ4, θα χρησιμοποιούνται τους χειμερινούς μήνες κατά προτεραιότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, ενώ κατά την διάρκεια των άλλων εποχών του έτους θα αξιοποιούνται από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορούν να μετατραπούν σε πλήρως εξοπλισμένα εκχιονιστικά μηχανήματα μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς τοποθετείται ειδική αλατιέρα και εκχιονιστική λεπίδα για τον αποχιονισμό δρόμων. Το πλεονέκτημα μάλιστα των συγκεκριμένων οχημάτων είναι η δυνατότητα αποχιονισμού μικρών οδών και δυσπρόσιτων περιοχών λόγω του περιορισμένου όγκου τους, σε αντίθεση με τα μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από περιορισμένη προσβασιμότητα, γεγονός που τα καθιστά εν μέρει αναποτελεσματικά ειδικά σε Δήμους της υπαίθρου, όπως ο Δήμος Δέλτα.

Αναφορικά με τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες στην μορφή του εκχιονιστικού μηχανήματος, τα εν λόγω οχήματα χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από την απλότητα στην χρήση διότι οδηγούνται με απλή άδεια οδήγησης Κατηγορίας Β, αλλά και την πληρότητα, ως προς τις λειτουργίες τους. Συγκεκριμένα, η εκχιονιστική λεπίδα τοποθετείται σε δέκα λεπτά στο μπροστινό μέρος του οχήματος, καθιστώντας το ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για αποχιονισμό, ενώ το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει έως 700 κιλά αλάτι, ούτως ώστε ο αλατοδιανομέας να διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος για μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.

Τα οχήματα παραδόθηκαν σε τελετή παραλαβής από τον Δήμο, στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Δήμου Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Κυριακίδης. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην σημασία της απόκτησης των εν λόγω οχημάτων από τον Δήμο Δέλτα, ως κρίσιμη προσθήκη που αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Δήμου.

Ο δήμαρχος κ. Ιωαννίδης αναφερόμενος στην αγορά των αυτοκινήτων, την χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή», καθώς μέσω αυτής καλύπτονται κενά στην υλικοτεχνική υποδομή, γεγονός που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των δημοτών από κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κυριακίδης από την πλευρά του στάθηκε στην δυνατότητα πολλαπλής αξιοποίησης των οχημάτων σε όλη την διάρκεια του έτους από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου, πέραν της χρησιμοποίησης τους ως εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ενδεικτικό, της σημασίας και της χρησιμότητας που έχουν για τον προγραμματισμό του Δήμου Δέλτα τα εν λόγω αυτοκίνητα, είναι ότι θα διατεθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων του Δήμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αντιδημαρχίας καθαριότητας, ένα  θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, ένα για τις κοινότητες Βραχιάς, Κυμίνων και Μαλγάρων, ένα για τις κοινότητες Σίνδου και Καλοχωρίου και ένα για τις κοινότητες Χαλάστρας και Ανατολικού.

 

text text text

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *