ns-1

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε με σταθερά βήματα το δίκτυο συνεργασιών μας με Δήμους που επιθυμούν την ποιοτική αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, παραδώσαμε στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών τρία οχήματα για την αντιμετώπιση επικινδύνων καιρικών φαινομένων.

Τα συγκεκριμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων, αξιοποιούνται στην αντιμετώπιση διαφορετικών ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών που μπορούν να εμφανιστούν σε όλη τις εποχές του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, συμπληρώνουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον εξοπλισμό που διαθέτει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι δομές Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρία οχήματα τύπου Pickup 4×4, διπλοκάμπινα, με αποσπώμενα εξαρτήματα που επιτρέπουν την μετατροπή τους σε διαφορετικού τύπου μηχάνημα-όχημα, ανάλογα με το είδος χρήσης που απαιτείται σε κάθε περίσταση. Συγκεκριμένα τα τρία οχήματα διαθέτουν αποσπώμενη λεπίδα εκχιονισμού και αλατοδιανομέα, γεγονός που επιτρέπει στον Δήμο να τα αξιοποιεί ως εκχιονιστικά την χειμερινή περίοδο των έντονων χιονοπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα δύο εκ των τριών οχημάτων φέρουν πυροσβεστική μονάδα και επομένως υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιούνται σαν πυροσβεστικά οχήματα. Ταυτόχρονα τα εν λόγω οχήματα, σύμφωνα με τον τύπο και τον όγκο τους, μπορούν να επιχειρούν, είτε συμπληρωματικά με τα μεγάλου όγκου αντίστοιχα (εκχιονιστικά, πυροσβεστικά) σε μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις, είτε μόνα τους σε περιπτώσεις που απαιτείται ευελιξία. Ειδικά όταν υφίσταται ανάγκη προσέγγισης στενών οδών και δυσπρόσιτων περιοχών, τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της δυνατότητας άμεσης και αποτελεσματικής προσέγγισης της συγκεκριμένης περιοχής.

Η παράδοση των οχημάτων πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας μας κ. Αλέξανδρο Νουλίκα, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, σε τελετή παραλαβής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων. Από πλευράς του Δήμου τα οχήματα παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Τσακιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολλαπλή χρησιμότητα των οχημάτων, τόσο ως προς το εύρος των κινδύνων που μπορούν να αντιμετωπίσουν, όσο και ως προς τους ποικίλους τρόπους που μπορούν να επιχειρήσουν. Στην τελετή παραλαβής παρευρέθη πολυπληθής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Συγκεκριμένα το παρών έδωσαν, ο αναπληρωτής διοικητής πόλης Θεσσαλονίκης του πυροσβεστικού σώματος, πύραρχος, κ. Γιάννης Στεργιούλας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα. Ιωάννα Αλεξιάδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Στέλιος Γκατζές, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πάρις  Γενίτσαρης, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, ξεχωριστή μνεία αξίζει στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος απουσίασε από την τελετή παραλαβής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σε χαιρετισμό του ο οποίος αναγνώσθηκε στην εκδήλωση τόνισε την «άψογη συνεργασία με την αντιπροσωπεία των οχημάτων, που είχε ως αποτέλεσμα αυτά να παραδοθούν πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσής τους». Η δήλωση του δημάρχου επιβεβαιώνει τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό, που διαχρονικά χαρακτηρίζει την ποιότητα των συνεργασιών που αναπτύσσει η εταιρεία μας.

 

text text text text

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *